Skriv ut

Plommonmarmelad med kanel

Plommonmarmelad med kanel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Plommon och kanel smakar fantastiskt ihop, vilket gör den här plommonmarmeladen till en riktig fullträff! Ljuvlig på mackan och till ost!

Ingredienser

Scale
  • 1 kg plommon 
  • 6 dl syltsocker
  • 1 tsk mald kanel

Instruktioner

Halvera plommonen och plocka ur kärnan ur varje plommon. Är plommonen stora kan du skära dem tvärs över en gång till, och sedan lägga i en kastrull. (Receptet är förlåtande så några gram plommon mer eller mindre är 1 kg inte hela världen.)

Koka plommonen i ca 10-15 min tills de såsat till sig ordentligt. Tillsätt syltsockret och kanelen och koka i ytterligare 5 min. 

Häll upp på väl rengjorda burkar som du förvarar i kylen.