Skriv ut

Polkaglass med varm chokladsås

Polkaglass-chokladsås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,00 av 2 recensioner

Loading...

Uppfriskande polkaglass med fyllig chokladsås är en av vinterns allra godaste desserter, och perfekt att servera till många. Succé varje gång!

Scale

Ingredienser

Chokladsås

Instruktioner

Till glassen: Vispa grädden för sig.

Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke.

Vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke.

Krossa polkagrisarna och blanda ner dem i äggulesmeten. (Det går lika bra med polkaskruvar eller polkakäppar ifall du har det hemma.)

Vänd ner grädden, och sist äggvitan.

Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar.

Till chokladsåsen: Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör tills allt har smält, är ordentligt blandat och riktigt varmt.