Skriv ut

Polkaglass med varm chokladsås

Polkaglass-chokladsås

3.3 from 3 reviews

Uppfriskande polkaglass med fyllig chokladsås är en av vinterns allra godaste desserter, och perfekt att servera till många. Succé varje gång!

Ingredienser

Scale
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl polkagrisar

Chokladsås

  • 3/4 dl kakao
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl mjölk
  • 3/4 dl grädde
  • 25 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mjöl
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner

Till glassen: Vispa grädden för sig.

Vispa äggulor och florsocker pösigt i en annan bunke.

Vispa äggvitorna till fast skum i en tredje bunke.

Krossa polkagrisarna och blanda ner dem i äggulesmeten. (Det går lika bra med polkaskruvar eller polkakäppar ifall du har det hemma.)

Vänd ner grädden, och sist äggvitan.

Häll smeten i en frysbar form och frys i minst 6 timmar.

Till chokladsåsen: Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör tills allt har smält, är ordentligt blandat och riktigt varmt.