Print

Italiensk potatissallad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Potatissallad med italienska smaker. Lika god till grillat som på en buffé! Kan ätas både ljummen och kall.

Ingredienser

Skala
  • ca 1 kg potatis (gärna liten delikatesspotatis om det inte är säsong för färskpotatis)
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 2 dl riven pecorinoost
  • blad från en basilikaplanta
  • ca 70 g rucola (en liten påse)
  • blad från en basilikaplanta
  • 3 msk olivolja (eller någon trevlig oliviljebaserad dressing)
  • salt och peppar

Instruktioner

Koka potatisen.

Strimla de soltorkade tomaterna och riv pecorinon grovt medan potatisen kokar.

När potatisen svalnat något, rör samman den i en stor skål med soltorkade tomater, pecorino, basilikablad och rucola.

Rör ner 3 msk olivolja, och smaka av med salt och peppar.