Skriv ut

Italiensk potatissallad

Potatissallad med italienska smaker. Lika god till grillat som på en buffé! Kan ätas både ljummen och kall.

Ingredienser

Scale
  • ca 1 kg potatis (gärna liten delikatesspotatis om det inte är säsong för färskpotatis)
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 2 dl riven pecorinoost
  • blad från en basilikaplanta
  • ca 70 g rucola (en liten påse)
  • blad från en basilikaplanta
  • 3 msk Örtagårdsdressing från Börslycke gård
  • salt och peppar

Instruktioner

Koka potatisen. Strimla de soltorkade tomaterna och riv pecorinon grovt medan potatisen kokar. När potatisen svalnat något, rör samman den i en stor skål med soltorkade tomater, pecorino, basilikablad och rucola. Rör ner 3 msk Örtagårdsdressing, och smaka av med salt och peppar.