Chokladkräm i kopp med en klick vispad grädde på toppen är bland det godaste som finns, och min favoritdessert att bjuda på under vinterhalvåret.
———-
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
I en annan bunke – rör samman äggulor, socker och salt.
I en kastrull – mät upp mjölk och grädde. Snitta upp en halv vaniljstång och lägg ner både stång och frön. Låt koka upp, fiska sedan upp och släng stången.
Häll ner den varma gräddmjölken i äggbunken under vispning, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen igen.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan igen, men sänk värmen, och rör om hela tiden med en handvisp tills blandningen tjocknat. Den kommer inte att tjockna lika mycket som t ex en vaniljkräm gör, men den ska tjockna märkbart i alla fall, men bör inte koka.
Häll ner kastrullens innehåll i bunken med hackad choklad. Rör om, låt stå någon minut, och vispa sedan slätt med elvisp.
Häll upp i formar och ställ in i kylen i minst 3 timmar före servering, gärna över en natt.
Garnera med vispad grädde och lite riven choklad på toppen precis vid serveringstillfället.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/pots-de-creme-au-chocola/