Skriv ut

Pumpapuré

Pumpapuré

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Att göra egen pumpapuré är hur enkelt som helst! Bara att ugnsrosta en uppskuren pumpa, karva loss innanmätet och köra i mixer!

Scale

Ingredienser

(För det är ungefär så mycket som ryms på en ugnsplåt.)

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C och klä en långpanna med bakplåtspapper.

Skär pumpan i klyftor och skär bort fröhuset, eller karva loss det med en grapefruktsked. Spara gärna kärnorna och rosta dem, det är gott att strö på sallader och att ha som snacks.

Ugnsrosta klyftorna i mitten av ugnen tills de blivit mjuka, det tar ca 30 min. Ta ut dem, låt dem svalna lite och gröp sedan ur allt fruktkött ur klyftorna. Även här är en grapefruktsked ett hyvens redskap.

Lägg fruktköttet i en mixer och kör till en slät puré.

(Som riktlinje kan nämnas att jag köpte hem 2,2 kg pumpor, och av det fick jag ut ca 8 dl färdig puré som vägde ca 750 g.)