Skriv ut

Punschpannacotta med rårörda blåbär

Punschpannacotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Punschpannacotta med rårörda, midnattsblå blåbär är en nyårsdessert som är lika god som elegant och festlig! Dekorera gärna med guldpulver.

Ingredienser

Scale
  • 3 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 0,75 dl punsch

Rårörda blåbär:

  • ca 4 msk frysta blåbär
  • 0,5 msk socker
  • ev. 1 tsk punsch

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder grädden.

Mät upp grädde och socker i en liten kastrull och värm tills första kokbubblan kommer. Dra då kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen. 

Rör ner punschen, och häll upp i portionsformar. Ställ i kylen till servering, minst 5 timmar och gärna över en natt för allra bäst konsistens.

De rårörda blåbären kan också förberedas i förväg, det enda viktiga med dem är att de hinner tina, vilket går på ca 20 min i rumstemperatur. Mät upp 4 msk blåbär (motsvarar 0,5 dl) i en skål och strö över 0,5 msk socker eller lite mer om du föredrar extra sötma. Rör runt, och låt bären tina. Smaka gärna av med en tesked punsch om du vill förstärka punschsmaken ytterligare.

Vid servering, skeda rårörda blåbär över varje portion. Låt gärna skeden rinna av lite innan du lägger på bären på punschpannacottan.