Skriv ut

Chokladtäckta frörutor

Chokladtäckta frörutor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,82 av 11 recensioner

Loading...

Beroendeframkallande chokladtäckta frörutor som nästan kommer undan som rawfoodgodis. Ha dem alltid på lut i frysen, de är TYP nyttiga!

Ingredienser

Scale

Frölager:

  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 20 dadlar utan kärnor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Chokladtäcke:

  • 0,75 dl kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 23 msk lönnsirap
  • En nypa flingsalt till garnering

Instruktioner

Till frölagret: lägg alla ingredienserna till frölagret i en mixer och mixa. Mixa länge (minst en minut), det ska bli en lite halvseg massa som håller ihop. När det är gjort, klä en vanlig brödform med plastfolie och tryck ut frömassan däri. Jämna ut den ordentligt, och ställ in i kylen medan du gör chokladtäcket.

Till chokladtäcket – kokosoljan ska vara flytande, det krävs bara några sekunder i mikron för att den ska bli det. Rör samman kokosoljan med kakao och smaka av med lönnsirap. Bre detta över frömassan.

Ställ in i frysen i ca 15 minuter, ta sedan ut den, vänta ett par minuter, och skär den i fyrkanter. Strö över lite flingsalt.

Förvara i kylen, eller frysen om inte allt ska gå åt inom de närmsta dagarna. Rutorna tinar i rumstemperatur på bara ett par minuter.