Skriv ut

Raw food-godiset Salty Caramel

rawfood-godis-salty-caramel

3.8 from 36 reviews

Trodde du att rawfood-godis inte var något för dig? Tänk om! De här små rutorna med smak av salt karamell har gjort hela min vänskapskrets beroende!

Ingredienser

Scale
Cashewbotten:
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk honung
  • 1 msk mjuk kokosolja
  • 1 nypa salt
Kola:
  • 20 st urkärnade dadlar (jag använder ICAs ekologiska utan kärnor)
  • 0,5 dl smält kokosolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • En nypa flingsalt till garnering

Instruktioner

Mixa alla ingredienser till cashewbottnen (jag använder en gamla matberedare till det) och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfolie. Ställ in den i kylen medan du mixar alla ingredienserna till kolan. Mixa länge, när du tror att du är klar så ska du mixa lite till, så att kolan blir blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbottnen och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär sedan upp i bitar och förvara dem i kylen eller frysen. Garnera gärna med lite flingsalt.