Skriv ut

Risgrynsgröt i ugn

risgrynsgröt-i-ugn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,18 av 39 recensioner

Loading...

Risgrynsgröt i ugn är världens bästa sätt att koka gröten på. Den bränner garanterat aldrig fast, och du behöver inte passa den. Perfekt!

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl risgryn för grötkok
  • 1,5 liter mjölk
  • 2 klickar smör, sammanlagt ca 25 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 2 kanelstänger

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Häll allting i en stor, ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.

Ta ut den och dra av skinnet med hjälp av en gaffel. Rör om ordentligt, och låt gröten svalna. Späd den vid behov med mera mjölk under tiden den svalnar. Själv brukar jag hälla i ganska många skvättar mjölk.