Skriv ut

Risgrynsgröt i ugn

risgrynsgröt-i-ugn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.4 from 10 reviews

Risgrynsgröt i ugn är världens bästa sätt att koka gröten på. Den bränner garanterat aldrig fast, och du behöver inte passa den. Perfekt!

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl risgryn för grötkok
  • 1,5 liter mjölk + 23 dl extra till spädning
  • 2 klickar smör, sammanlagt ca 25 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 2 kanelstänger

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Häll alla ingredienser i en stor, ugnsfast form och ställ in den i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.

Ta ut foromen med risgrynsgröt och dra av skinnet som bildats ovanpå med hjälp av en gaffel. ’

Rör om ordentligt och låt gröten svalna. Späd den vid behov med mera mjölk under tiden den svalnar. Själv brukar jag hälla i ganska många skvättar mjölk.