Skriv ut

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 2 recensioner

Loading...

Rödbetsbiffar är billigt, klimatsmart och enkelt. Nämnde jag gott? Jättegott!

Scale

Ingredienser

Getostkräm till servering, ca 2 dl:

Instruktioner

Skala och riv rödbetorna. Riv en stor lök eller två små, pressa ner vitlöksklyftorna och lägg allt i en stor bunke. Rör samman ägg, havregryn, oregano, salt och peppar, och rör ner i bunken med rödbetorna. Låt svälla i ca 10 min. Sätt ugnen på 225 C. Forma biffar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna en i taget i mitten av ugnen i ca 25 min.

Gör under tiden getostkrämen; Kantskär chèvren och skär den sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt crème fraiche och mosa samman med en gaffel. Smaka av med salt och peppar, och gärna en liten klick flytande honung.

Servera med nudlar, alternativt ugnsrostade rotfrukter.