Skriv ut

Rodnande kassler i Bergakungens sås

Rodnande kassler i Bergakungens sås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,75 av 4 recensioner

Loading...

Världens godaste maträtt med kassler? Jag tror det! Rodnande kassler i Bergakungens perfekt kryddade, gräddiga vinsås smakar fantastiskt!

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 C. Lägg kasslern (med nätet kvar på) i en ugnssäker form och ställ in den i mitten av ugnen. Det gör inget att ugnen inte kommit upp i temperatur än, kasslern ska stå här och ugnssteka sig och värma till sig medan du gör resten av maten. Vänd den gärna efter ca 25 min, och lägg på en bit aluminiumfolie om ytan skulle börja bli mörk. Sätt igång ett riskok också ifall du vill servera ris till.
 
Hacka lökarna och fräs dem mjuka i en klick smör eller olja i en stekpanna. Skär under tiden den rökta skinkan i små bitar, och låt den få fräsa med efter en stund.
 
Häll i 1 dl vitt vin i stekpannan. (Resterande 0,5 dl ska i senare.) Låt koka tills hälften av vinet är kvar. 
 
Tillsätt grädde, kalvfond, tomatpuré, dragon, paprikapulver och vitpeppar. Låt koka samman i 5 minuter på svag värme. Rör ner resterande 0,5 dl vitt vin precis innan du tar stekpannan från värmen.
 
Ta ut kasslern ur ugnen och plocka bort nätet från den. Skär kasslern i skivor och lägg dem i stekpannan. (Ifall inte alla skivor får plats, förvara de resterande inslagna i en bit aluminiumfolie så håller de värmen.) 
 
Servera kasslerrätten med kokt ris och sallad.