Skriv ut

Rom-och russinglass

Rom-och russinglass

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,33 av 3 recensioner

Loading...

Rom- och russinglass är en odödlig klassiker som är lika gott året runt. En mörk, lite finare rom gör den hemgjorda glassen extra lyxig!

Ingredienser

Scale

Dag 1

  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl mörk, trevlig rom (jag brukar använda Diplomatico eller Plantation)

Dag 2

  • 4 äggulor
  • 1,75 dl socker
  • 1 tsk flytande vaniljextrakt
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

Dag 1 – mät upp 0,5 dl russin och 0,5 dl mörk rom i en kopp. Låt stå och dra i kylen över natten så att russinen hinner gotta till sig i romen. (Skulle du råka glömma dem en dag extra i kylen så blir de inte sämre för det.)

Dag 2 – vispa äggulor för sig ihop med socker och flytande vaniljextrakt tills det blir ljust och pösigt.

Vispa grädden för sig i en egen bunke.

Rör ner russinen och romen från koppen i äggsmeten, och rör om. Rör ner den uppvispade grädden i samma bunke och blanda noga med en rejäl slev. Häll upp i en frysbar form och frys glassen i minst 5 timmar, gärna över en natt.