Skriv ut

Rosa pannkakor med citrussallad och vaniljyoghurt

Rosa-pannkakor-rödbeta-citrus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Söta, amerikanska pannkakor som färgats läckert rosa av rödbeta, serverade med en fräsch citrussallad och en fyllig vaniljyoghurt.

Ingredienser

Scale
  • 1 liten rödbeta
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 34 dl vaniljyoghurt alt. kvarg

Instruktioner

Skala och riv rödbetan och kör den några varv i en mixer. Tillsätt äggen, mixa lite till, och mixa sedan ner filmjölken.

Smält smöret i en stekpanna och rör ner det i filblandningen.

Blanda de torra ingredienserna för sig i en stor bunke, och rör ner den rosa filsmeten däri.

Stek pannkakor/plättar i stekpanna (med en liten klick smör i om det behövs) som är ca 10 cm stora i diameter, eller så stora som du vill ha dem, ca 3 st i taget är ofta lagom.

Till citrussalladen: Skär citrusfrukterna i skivor, och skär om så önskas bort de vita hinnorna så att de blir ”filéade”. Servera med en klick vaniljyoghurt alt. kvarg.