Frukost

Rosa pannkakor med citrussallad och vaniljyoghurt

Rosa pannkakor rödbeta citrusRosa pannkakor till frukost är hur lättfixat som helst! Bara att riva ner en skalad, rå rödbeta och mixa med äggen i pannkakssmeten, så blir allting rosa. Och ni behöver inte vara oroliga – de här söta, amerikanska pannkakorna tar ingen smak av rödbetan. De smakar precis som vanligt, och gör sig alldeles ypperligt ihop med citrussallad och vaniljyoghurt, eller lönnsirap och bär för den som föredrar det. Men vill man att pannkakorna ska smaka av rödbeta så är det bara att dra ner på sockret, dissa vaniljsockret och ha i ännu mera rödbeta. I så fall skulle jag servera dem med getoströra och rosmarin. Och vitt vin.

Men tillbaka till frukosttemat – jag kände mig som en supermamma när jag lagade rosa pannkakor här hemma, och trodde att fyraåringen skulle bli själaglad och äta dem med god aptit. Icke. Hon vågade inte ens smaka på dem. Tvååringen däremot glufsade glatt i sig en halv pannkaka. Den andra halvan lämnade hon på fönsterbrädan där hunden sedan hittade den, som likt sin husse svalde maten utan att tugga.

Så nej, bara för att jag jobbar med att ta fram recept och skriva om mat så betyder inte det att mina barn äter. De gillar fiskpinnar, pasta, korv, köttbullar och pannkakor, såvida de inte är rosa, vill säga. That’s it. Men det där ger sig ju med tiden – det är få 25-åringar som går runt på exakt samma diet som en envis fyraåring. Tills dess får vi ha våra rosa pannkakor för oss själva.

Skriv ut

Rosa pannkakor med citrussallad och vaniljyoghurt

Rosa pannkakor rödbeta citrus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Söta, amerikanska pannkakor som färgats läckert rosa av rödbeta, serverade med en fräsch citrussallad och en fyllig vaniljyoghurt.

  • Total tid: 40 min
  • Antal portioner: 4-5 1x
Scale

Ingredienser

  • 1 rödbeta
  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 34 dl vaniljyoghurt alt. kvarg

Instruktioner

Skala och riv rödbetan och kör den några varv i en mixer. Tillsätt äggen, mixa lite till, och mixa sedan ner filmjölken. Smält smöret i en stekpanna, och rör ner det i filblandningen. Blanda de torra ingredienserna för sig i en stor bunke, och rör ner den rosa filsmeten däri. Stek pannkakor/plättar i stekpanna (med en liten klick smör i om det behövs) som är ca 10 cm stora i diameter, eller så stora som du vill ha dem, ca 3 st i taget är ofta lagom.

Till citrussalladen: Skär citrusfrukterna i skivor, och skär om så önskas bort de vita hinnorna så att de blir ”filéade”. Servera med en klick vaniljyoghurt alt. kvarg.

4 Kommentar

  1. Johanna

    28 januari, 2019 at 7:08 e m

    Haha, låter exakt som min 4-åring. Skeptisk som få. Men man kanske ska testa pankisarna, de såg ju härliga ut! 🙂

    1. Helena

      29 januari, 2019 at 12:30 e m

      Prova! Som sagt, min 4-åring sprang och gömde sig, men förhoppningsvis är du en bättre säljare än jag och lyckas sälja in dem bättre än vad jag gjorde. 😉

  2. Liselotte

    14 februari, 2019 at 9:03 e m

    Dessa ska jag testa at göra till brunchen på söndan.

    1. Helena

      15 februari, 2019 at 8:32 f m

      Gud vad trevligt med söndagsbrunch! 🙂 Hoppas det blir lyckat! Kram!

Lämna en kommentar