Skriv ut

Rosenmargarita

Rosenmargarita

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ljuvligt rosa drink som får sin vackra färg från rosenblad, och som blir extra god med den saltade kanten på glaset!

Ingredienser

Scale

Rosensirap:

  • 1 dl obesprutade rosenblad (packade så att det verkligen inte får plats fler i dl-måttet! Motsvarar ca 1011 g)
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Rosenmargarita, 2 st:

  • 12 cl tequila
  • 9 cl färskpressad citronsaft
  • 6 cl rosensirap
  • isbitar till shakern

Saltad kant till glasen:

  • 2 msk flingsalt
  • 1 msk torkade rosenblad (alt. färska)

Instruktioner

Till rosensirapen – lägg rosenbladen i en liten kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt koka upp och ta sedan från värmen. Lägg på ett lock och låt stå och dra i cirka 10-15 min. Sila sedan bort blommorna och låt svalna. (Det kommer att bli lite rosensirap över sen, men då räcker det till en omgång drinkar till!)

Gör glasens salta kant genom att mortla flingsalt med torkade rosenblad. (Färska funkar också, då får du en lite ljusare rosa färg på saltet som också är fin.) Häll ut rosensaltet på ett fat. Vänd glasen upp och ner och doppa glasens kant först i rosensirapen direkt ner i kastrullen och sedan i fatet med rosensalt.

Ta fram en drinkshaker och mät upp tequila, citron och rosensirap. Fram till hit kan du förbereda drinken och låta shakern stå och vänta i kylen.

Före servering – släpp ner ett par isbitar och skaka drinken kall. Sila ner drinkarna i glasen och servera.