Skriv ut

Saffransglass

Saffransglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hemmagjord saffransglass är den ultimata juldesserten alla orkar även efter julmaten! Här krävs ingen glassmaskin, man bara vispar och fryser. 

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt saffran (0,5 g)
  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1,25 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Instruktioner

Börja med att röra ut saffranet med en liten skvätt av grädden, cirka 2 msk, och låt det stå i en liten kopp i minst en kvart. Det kommer att göra mycket för färgen på saffransglassen.

Vispa resten av grädden i en bunke, och vispa ner saffransgrädden precis på slutet.

I en annan bunke – vispa äggulor och socker pösigt.

Rör ner grädden i äggsmeten och blanda runt med en stor slev. Häll sedan i en frysbar form och frys i minst fem timmar före servering.