Skriv ut

Saffranskladdkaka med vit choklad

Saffranskladdkaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,67 av 27 recensioner

Loading...

Fullständigt ljuvlig saffranskladdkaka som blir extra god med den fräscha apelsingrädden.

Ingredienser

Scale
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 1 msk vodka (kan uteslutas)
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ströbröd

———-

  • Vispad grädde till servering
  • Finrivet apelsinskal och saft efter smak

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Låt saffranet stå och dra i 1 msk vodka minst 15 min. (Detta moment kan uteslutas vid brist på både vodka och tid.)

Smält smöret i en kastrull, rör ner saffranet i smöret efter att det smält, dra bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen delad i bitar.

Rör samman ägg och socker i en bunke och häll sedan ner chokladröran däri. Blanda i mjölet och vaniljsockret, och rör till en slät smet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, ca 22-24 cm. Smörj och bröa formen, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 min, den ska vara lite kladdig.

Servera kakan kall med vispgrädde som du rivit ner lite apelsinskal och pressat ner lite apelsinsaft i.