Fullständigt ljuvlig saffranskladdkaka som blir extra god med den fräscha apelsingrädden.
———-
Sätt ugnen på 175C.
Låt saffranet stå och dra i 1 msk vodka minst 15 min. (Detta moment kan uteslutas vid brist på både vodka och tid.)
Smält smöret i en kastrull, rör ner saffranet i smöret efter att det smält, dra bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen delad i bitar.
Rör samman ägg och socker i en bunke och häll sedan ner chokladröran däri. Blanda i mjölet och vaniljsockret, och rör till en slät smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, ca 22-24 cm. Smörj och bröa formen, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 min, den ska vara lite kladdig.
Servera kakan kall med vispgrädde som du rivit ner lite apelsinskal och pressat ner lite apelsinsaft i.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/saffranskladdkaka/