Skriv ut

Saffranskladdkaka med vit choklad

Saffranskladdkaka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,56 av 25 recensioner

Loading...

Fullständigt ljuvlig saffranskladdkaka som blir extra god med den fräscha apelsingrädden.

Scale

Ingredienser

———-

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Låt saffranet stå och dra i 1 msk vodka minst 15 min. (Detta moment kan uteslutas vid brist på både vodka och tid.)

Smält smöret i en kastrull, rör ner saffranet i smöret efter att det smält, dra bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen delad i bitar.

Rör samman ägg och socker i en bunke och häll sedan ner chokladröran däri. Blanda i mjölet och vaniljsockret, och rör till en slät smet.

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter, ca 22-24 cm. Smörj och bröa formen, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 min, den ska vara lite kladdig.

Servera kakan kall med vispgrädde som du rivit ner lite apelsinskal och pressat ner lite apelsinsaft i.