Skriv ut

Saffransmarinerad Västerbottensost

Saffransmarinerad-Västerbottensost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Gyllengula små kuber av saffransmarinerad Västerbottensost passar perfekt till glöggminglet! Solrosfröna ger tuggmotstånd, honungen ger en viss sötma, och den nyklippta krassen bryter av fint både smak- och färgmässigt.

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt (0,5 g) saffran
  • lite salt
  • 0,5 dl fin, kallpressad rapsolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk flytande honung
  • en halv Västerbottensost
  • svartpeppar
  • 1 ask krasse
  • ca 0,5 dl solrosfrön

Instruktioner

Börja med att stöta samman saffran och salt i en mortel, och blanda sedan upp det med rapsoljan. Rör i citronsaft och flytande honung. Skär osten i små kuber, och blanda den med saffransoljan. Salta och peppra efter smak och tycke. Låt ligga och dra en stund så att smakerna hinner sätta sig. Precis före servering, strö över nyklippt krasse och solrosfrön. Servera tillsammans med tandpetare och servetter, alternativt förbered genom att sätta en tandpetare i varje ostkub.