Skriv ut

Saffransmarinerade ostsnittar till glöggminglet

Saffransmarinerade ostsnittar till glöggminglet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Gyllengula små ostkuber som passar perfekt till glöggminglet! Kombinationen av salt ost, söt citronhonung, kryddig saffran och uppfriskande tomatmarmelad med ingefära är fantastiskt god.

Ingredienser

Scale
  • 1 pkt á 0,5 g saffran
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 tsk citronhonung från Birgittas Matbod
  • svartpeppar
  • 500 g ost, t ex Grindstugan från Birgittas Matbod

Till servering:

  • Fröknäcke alt. kex
  • Ca 0,5 burk tomat- och ingefärsmarmelad från Birgittas Matbod
  • 1 pkt smörgåskrasse

Instruktioner

Börja med att stöta samman saffran med salt i en mortel. Blanda det sedan i en bunke med rapsoljan, citronhonungen och lite svartpeppar.

Skär osten i små kuber och rör ner dem i saffransmarinaden. Låt dem gärna marinera minst tio minuter däri.

Vid servering – bryt frönäcke i små bitar, lägg en marinerad ostkub på varje bit fröknäcke och klicka över en liten tesked tomat- och ingefärsmarmelad. Klipp lite krasse och strö över varje ostsnitt.