Julens smaker och färger i en pastarätt som passar perfekt som middag mitt i veckan i december! Grönkålschipsen ger extra sälta och knaprighet till den här maträtten med adventsvibbar.
Grönkålschips:
Pastasås:
———-
Tagliatelle för 4 personer till servering
Sätt ugnen på 175C och börja med att göra grönkålschipsen. Skär bort mittenstammen på grönkålen och riv bladen i bitar. Skölj grönkålen och torka den lätt med hushållspapper. Blanda grönkål med olivolja och flingsalt i en bunke och massera in olivoljan i bladen. Bred ut bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i ca 8 min. Passa dem noga, de bränns lätt.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka under tiden schalottenlöken och skär kycklingfilén i mindre bitar. Fräs i en stekpanna i smör eller olja tills löken är mjuk och kycklingen blivit brynt runt om.
Skär salamin i strimlor och rör ner i stekpannan. Tillsätt grädde, saffran och kycklingfond. Låt småputtra i cirka 5-10 minuter tills kycklingen är helt färdig och pastan är klar. Smaka av med salt och peppar. Häll av pastavattnet, och häll tillbaka pastan i kastrullen igen. Häll ner pastasåsen och blanda samman alltihop. Lägg upp på tallrikar och garnera varje portion med grönkålschips.
Find it online: https://baraenkakatill.se/saffranspasta-kyckling/