Skriv ut

Saffransrulltårta med lingongrädde

Saffransrulltårta-lingongrädde

4.4 from 7 reviews

Saftig och julig saffransrulltårta med sötsyrlig lingongrädde – ett måste på adventsfikat! 

Ingredienser

Scale
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl rårörda lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Vispa ägg och socker pösigt ihop med saffran. Rör ihop de torra ingredienserna för sig. Rör samman blandningarna, och häll i en långpanna som du klätt med smort bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 225C i ca 6 min tills kakan har fått fin färg. Ta ut kakan, vänta tills den svalnat och strö sedan (om du vill) någon tesked socker över den för en lättsockrad yta. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper, med den sockrade botten nedåt. Dra av det första bakplåtspappret som legat underst under gräddningen, och låt kakan svalna.

Till fyllningen: vispa grädden ganska hårt, och vispa i de rårörda lingonen det sista du gör. Bre lingongrädden över den platta kakan, rulla ihop den till en rulltårta och förvara den i kylen. Låt den gärna ligga ett par timmar i kylen innan servering, då blir gräddfyllningen lite fastare.