Skriv ut

Salamisnittar som drinktilltugg

salamisnittar pecorino

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Salamisnittar med pecorinofyllning är toppen som drinktilltugg! Går fort att göra och kan ätas med tandpetare.

Ingredienser

Scale
  • ca 20 tunna skivor salami
  • 1 pecorinoost á ca 150 g (alt. parmesan)
  • ca 1 dl crème fraiche
  • några droppar tryffelolja (kan uteslutas)
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 ask krasse
  • tandpetare till servering

Instruktioner

Riv osten grovt på rivjärn och lägg i en bunke. Tillsätt ett par matskedar crème fraiche och mixa med stavmixer tills du får en röra som känns bredbar. Räkna med cirka 4-6 matskedar vilket motsvarar cirka 1 dl. Det funkar även att spä ut med grädde om det behövs, huvudsaken är att du får en bredbar konsistens på ostkrämen. Smaka av med peppar och lite tryffelolja om du gillar det.

Bre generöst med ostkräm på varje salamiskiva. Bara halva salamiskivan ska bres så att du kan vika den andra halvan över. Stick ner en tandpetare i varje salamisnitt, och avsluta med att klippa lite krasse över alltihop. Är krassen jätteblöt i sin förpackning kan man badda den lite torrare med hushållspapper innan.