Skriv ut

Krämig salsicciapasta med rosmarin – helt fantastiskt god!

Salsicciapasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Smakrik och mustig salsicciapasta som är lättlagad och snabbt blir en favorit. Rosmarin och färskriven parmesan sätter extra god smak!

Ingredienser

Scale
  • En klick smör eller olja till stekning
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400500 g salsicciafärs
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk hackad, färsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar

Till servering

  • Tagliatelle för 4 portioner
  • Ca 1 dl riven parmesan till servering
  • ett par kvistar färsk rosmarin till garnering

Instruktioner

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.

Hacka schalottenlökarna och pressa eller riv vitlöksklyftorna och fräs all lök mjuk i smör eller olja i en kastrull.

Tillsätt salsicciafärsen och låt den bryna ihop med löken. (Den behöver brynas lite längre än nötfärs.) När färsen brynt klart, tillsätt krossade tomater, tomatpuré och grädde.

Hacka rosmarinen och rör ner den i såsen, och låt såsen puttra samman på spisen i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera salsicciapastan med tagliatelle och färskriven parmesan. Garnera gärna med en kvist rosmarin, ifall du har någon över.