Skriv ut

Salt dadelkola med jordnötssmör

Salt dadelkola jordnötssmör

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Mättande och energirikt mellanmål med sötma från dadlar och sälta från jordnötssmör, eller som godbit till kaffet. 

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Lägg dadlarna i en mixer ihop med saltet och mixa.

Värm kokosoljan några sekunder i en äggkopp i mikron så att den precis smälter, och lägg i mixern. Mixa ganska länge, tills dadlarna mixats till en slät, formbar massa.

Skopa upp teskedsstora bitar av dadelmassan och forma till rundlar, lägg på bakplåtspapper och frys i ca 20 min så att de blir mer formbara.

Ta fram rundlarna, tryck ut dem lite så att de påminner mer om rektanglar, gärna med en liten förjupningsskåra längs mitten, och bre på generöst med jordnötssmör ovanpå varje rektangel. Frys i ytterligare ca 20 min.

Smält chokladen över vattenbad, och doppa dadelgodisbitarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Lägg över på nytt bakplåtspapper med jordnötssidan uppåt, och strö över lite flingsalt på toppen precis innan chokladen stelnat. Kantskär bitarna lite grann och förvara i frysen eller i kylen.