Älskade scones! Inget slår nybakade scones på söndagsmorgonen, och det här receptet kan alla göra, både barn och vuxna!
Författare:Helena
Förberedelsetid:10 min
Tillagningstid:15 min
Total tid:25 min
Antal portioner:4-5 1x
Ingredienser
Skala
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g kallt smör
3 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 250C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Mät upp mjöl, salt och bakpulver i en bunke, och tillsätt sedan smöret skuret i mindre bitar och mjölken.
Blanda med händerna tills du får en deg som håller ihop. Dela den i två lika stora delar och daska ut delarna på plåten. Deppa inte ifall degen är kletig, för det gör inget, det kommer att bli toppengott ändå.
Platta ut de två sconesen lite med händerna och rista in ett par snitt tvärs över varje scones där du sedan kommer att vilja bryta dem i fyra delar. Nagga lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen tills sconesen fått fin färg, ca 13 minuter.