Semmelkladdkaka är den smidiga genvägen när du är sugen på alla goda smaker som en semla innebär, men inte orkar ställa dig och baka semlor.
———-
Sätt ugnen på 175C.
Smält smöret i en kastrull.
Ta smöret från värmen och låt det svalna något. Rör ner sockret och därefter äggen, ett i taget.
Mortla kardemummakärnorna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt mjöl, vaniljsocker och en liten nypa flingsalt.
Riv mandelmassan och rör ner den, och häll smeten i en klassisk springform med avtagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i formen innan du häller i smeten, så blir det lättare att få loss kakan sedan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 min. Den ska vara lite lös och vaggig i mitten så att det blir en kladdig kaka, den sätter sig i kylen sedan. Förvara i kylen och servera några timmar senare eller dagen därpå, för bästa konsistens. Servera med vispad grädde.
Find it online: https://baraenkakatill.se/semmelkladdkaka/