Skriv ut

Snabbjäst källarfranska

Snabbjäst källarfranska

5 from 1 reviews

Snabbjäst källarfranska som bara behöver en kort jäsning och smakar fantastiskt nybakat till frukost med smör som får smälta ovanpå.

Ingredienser

Scale
  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk rapsolja
  • ca 13 dl vetemjöl

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löst sig. Rör ner resten, och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin.

Dela degen i 4 lika stora delar, och dela sedan varje del i 4 bullar. Rulla dem till runda bollar, strö på lite mjöl om du vill (eller solrosfrön eller några andra trevliga frön) och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i ca 40 min, och grädda sedan i mitten av ugnen på 250C i ca 10-12 min. Låt svalna på galler.