Det absolut godaste receptet som finns på spaghetti carbonara! Här snålas varken på bacon eller ost! Med vintips dessutom!
Koka upp vattnet till pastan och låt pastan koka al dente medan du gör såsen.
Klipp baconet i småbitar och fräs det nästan knaperstekt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
Sänk värmen något. Hacka schalottenlökarna och fräs dem, de ska inte ta färg utan mest svettas och bli lite genomskinliga. Lägg över på baconpappret.
Riv 1 dl parmesanost plus ca 1,5 dl extra servering, så mycket som du tror går åt. Jag river ganska grovt.
Separera äggen och häll ner äggulorna i en bunke. Rör ner grädden och rör samman med en handvisp. Rör ner 1 dl parmesanost och krydda med nymalen svartpeppar. Snåla inte!
Häll av spaghettin i ett durkslag och skölj den, häll sedan tillbaka den i den tomma kastrullen och blanda den med löken och baconet. Rör ner gräddblandningen, och värm försiktigt på spisen i cirka en minut så att det får tillbaka lite värme, men inte så att osten börjar smälta.
Garnera varje portion med riven parmesanost och svartpeppar.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/spaghetti-carbonara/