Skriv ut

Sparris med getost, timjan och ägghack

sparris-ägg-getost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Påskens och vårens vackraste förrätt (eller bufférätt) får man om man lägger upp sparris på serveringsfat, strör över ägghack, smulad getost, timjan och garnerar med penséer.

Ingredienser

Scale
  • 400 g sparris
  • 3 kokta ägg
  • ca 100 g getost (alt. fetaost)
  • ett knippe färsk timjan
  • salt och grovmalen svartpeppar
  • ätbara, obesprutade blommor till garnering, t ex penséer

Instruktioner

Koka äggen och låt dem svalna i en kastrull med kallt vatten. Du avgör själv ifall du vill ha dem lite krämiga eller hårdkokta, själv tycker jag att färgerna i den här rätten blir vackrare om äggen inte är alltför hårdkokta.

Skär av en liten bit av den hårda stammen längst ner på varje sparrisstjälk, och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Slå av vattnet, och lägg upp sparrisen på serveringsfat.

Skala och hacka äggen, och bre ut ägghacket över mitten på sparrisen. Salta och peppra.

Smula getosten över ägghacket. Strö över färsk timjan, dra ett extra varv med pepparkvarnen och garnera med små penséer.