Skriv ut

Storbiff i panna

Storbiff i panna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 4 recensioner

Loading...

Storbiff i panna är som en enda stor färsbiff som delas i sex delar med stekspaden innan den vänds. Serveras med brunsås och potatis. Ljuvlig klassiker!

Ingredienser

Scale

Färsbiff:

  • 2 msk ströbröd +0,75 dl mjölk
  • 1 lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 tsk Maizena + 0,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk kalvfond
  • lite chilipulver
  • svartpeppar
  • salt

Gräddig brunsås:

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • Svartpeppar

Till garnering:

  • Ett litet knippe färsk, klippt timjan
  • Ca 10 st cocktailtomater, halverade

Instruktioner

Blanda 2 msk ströbröd med 0,75 dl mjölk i en kopp eller mindre skål och låt svälla medan du förbereder löken.

Riv eller hacka löken och fräs den i smör eller olja. Ta den från värmen och blanda den med nötfärsen i en bunke.

Blanda 2 tsk Maizena med 0,5 dl mjölk och rör ner i köttfärsen. Rör även ner ströbrödsblandningen.

Rör ner ägget och kalvfond och krydda färsblandningen med lite chilipulver, peppar och salt.

Häll ner färssmeten i en stekpanna där du med hjälp av stekspaden formar en enda stor biff som täcker hela stekpannan. Stek några minuter tills biffen fått fin färg på undersidan, och dela sedan biffen i 6 bitar innan du vänder varje del för sig.

Ta bunken du blandade färssmeten i och blanda samman vispgrädde med soja och kalvfond. Peppra lite.

När de sex bitarna stekt klart även på andra sidan, slå över brunsåsen du rört ihop i bunken. Låt det koka upp, halvera några cocktailtomater under tiden att toppa det hela med, strö på  färsk timjan och servera med kokt potatis och sallad.