Storbiff i panna är som en enda stor färsbiff som delas i sex delar med stekspaden innan den vänds. Serveras med brunsås och potatis. Ljuvlig klassiker!
Färsbiff:
Gräddig brunsås:
Till garnering:
Blanda 2 msk ströbröd med 0,75 dl mjölk i en kopp eller mindre skål och låt svälla medan du förbereder löken.
Riv eller hacka löken och fräs den i smör eller olja. Ta den från värmen och blanda den med nötfärsen i en bunke.
Blanda 2 tsk Maizena med 0,5 dl mjölk och rör ner i köttfärsen. Rör även ner ströbrödsblandningen.
Rör ner ägget och kalvfond och krydda färsblandningen med lite chilipulver, peppar och salt.
Häll ner färssmeten i en stekpanna där du med hjälp av stekspaden formar en enda stor biff som täcker hela stekpannan. Stek några minuter tills biffen fått fin färg på undersidan, och dela sedan biffen i 6 bitar innan du vänder varje del för sig.
Ta bunken du blandade färssmeten i och blanda samman vispgrädde med soja och kalvfond. Peppra lite.
När de sex bitarna stekt klart även på andra sidan, slå över brunsåsen du rört ihop i bunken. Låt det koka upp, halvera några cocktailtomater under tiden att toppa det hela med, strö på färsk timjan och servera med kokt potatis och sallad.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/storbiff-i-panna/