Skriv ut

Tacotårta!

Tacotårta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Tacotårta är den perfekta bjudmaten till en barnfamilj! Med tortillabröd som tårtbottnar får man med allt man älskar med tacos!

Ingredienser

Scale

Tacofärsfyllning:

  • 1 liten purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 1 pkt taco kryddmix
  • 1 burk chunky salsa (á 300 g)

Ost- och majsröra:

  • 1 burk (2 dl) crème fraiche
  • 1 pkt philadelphiaost
  • 1 liten burk majs
  • ca 3 dl riven ost (150 g)
  • salt och peppar

Övrigt:

  • 1 pkt mjuka tortillas storlek Medium (8 st)
  • 1 burk chunky salsa (300 g)
  • 1 dl riven ost till översta lagret
  • ev. sallad och nachos till servering

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.
 
Hacka purjolöken och bryn den i en kastrull. Tillsätt sedan köttfärsen och bryn lite till innan du rör ner kryddmixen och salsan. Ta från värmen. 
 
I en bunke vid sidan av – rör samman crème fraiche, philadelphiaost, majs och riven ost. Krydda med salt och peppar.
 
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och lägg ett tortillabröd i formen. Bre på en tredjedel av tacofärsröran. Lägg sedan på ytterligare en tortilla, och bre på en tredjedel av oströran. Lägg på tortilla nr 3 och bre ut en hel burk chunky salsa. Lägg på tortilla nr 4 och bre på en tredjedel av köttfärsröran, tortilla nr 5 och en tredjedel av oströran. På tortilla nr 6 lägger du sista tredjedelen tacofärs, och på tortilla nr 7 sista tredjedelen oströra. Strö på en extra dl riven ost på toppen, och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter tills osten högst upp har fått fin färg. (Tortilla nr 8 blir över, den kan du frysa in.)
 
Låt gärna tacotårtan stå orörd 5-10 min efter att du tagit ut den ur ugnen så att den får sätta sig lite. Skär bitarna försiktigt, och servera med sallad.