Skriv ut

Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,80 av 5 recensioner

Loading...

Helt otroligt fluffiga tekakor som görs smidigt i långpanna och som smakar helt fantastiskt. Bakning har aldrig varit enklare!

Scale

Ingredienser

 

Instruktioner

Smula jästen i en bunke.

Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölk och vatten. Låt det bli fingervarmt, ca 37C.

Rör ner degvätskan i bunken och rör tills jästen löst upp sig. Rör ner salt, socker och ägg, och arbeta sedan ner mjölet, vilket är enklast att göra i en bakmaskin om du har någon. Kör gärna degen i minst 5 minuter i maskinen. (Annars funkar degkrokarna till elvispen toppen.) Degen ska vara smidig och inte kladdig.

Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. 

Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla den till en platt rektangel, eller bara tryck ut den med händerna. Lägg rektangeln på en bakplåt med bakplåtspapper, och skåra degrektangeln i rutor med kniv. (Glömmer du detta moment funkar det finfint ändå.) Låt degen jäsa i ytterligare 30 min.

Sätt ugnen på 225 c, och grädda tekakorna i mitten av ugnen i ca 20 min tills de fått fin färg. Får de för mycket färg kan du behöva lägga på ett ark aliminiumfolie sista stunden.