Skriv ut

Tilltugg till glögg med ädelost och sharon

Tilltugg-till-glögg-sharonfrukt-ädelost

3.9 from 12 reviews

Tilltugg till glögg i form av en snitt med julens smaker; ädelost, sharonfrukt och dadlar, på ett litet kex med en bit parmaskinka. Perfekt som drinktilltugg till adventsminglet, på julmiddagen eller nyårsafton.

Ingredienser

Scale
  • 15 små kex (klassiska kex att servera till t ex ost)
  • en bit ädelost (ca 75 g)
  • 3 sharonfrukter/kaki
  •  7 skivor parmaskinka
  • 57 dadlar

Instruktioner

Skär sharonfrukten i skivor, och skär varje skiva i 4 tårtbitar. Skär ädelosten i munsbitar, dela upp parmaskivorna i mindre bitar och skär dadlarna i 2-3 bitar per dadel. Sedan är det bara att montera! Bygg glöggsnitten som på bilden; lägg kexet i botten, lägg på 3-4 bitar sharonfrukt, lägg på en bit ädelost, sedan en bit parmaskinka och överst en bit dadel. Färdigt!