Otroligt god och saftig tiramisu med kaffe och Baileys! Enkelt och riktigt bra recept med steg för steg-bilder som gör det lätt att lyckas!
———-
———-
Till kexen:
Brygg kaffet och låt det svalna. Blanda sedan 2,5 dl starkt kaffe med 1,5 dl Baileys i en skål. Doppa hälften av kexen i blandningen (doppa hela kexen), och lägg dem så att de täcker botten på en form.
Mascarponesmeten:
Separera äggen och behåll en äggvita. Vispa äggulorna pösiga med elvisp (så gott det går) ihop med sockret, tillsätt 1 dl Baileys och mascarponen och vispa ihop.
Vispa äggvitan för sig i en egen bunke och vänd ner den i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott eller träslev.
Bre hälften av mascarponekrämen över kexen.
Gör två lager:
Gör sedan ett andra lager genom att doppa resten av kexen, lägg dem överst och bre på det sista av mascarponekrämen.
Låt tiramisún stå till sig i kylen i minst 6 timmar eller över en natt. Precis före servering – fyll en tesil med kakaopulver och pudra ut över tiramisún.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/tiramisu/