Skriv ut

Världens godaste tiramisu

tiramisu

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Otroligt god och saftig tiramisu med kaffe och Baileys! Enkelt och riktigt bra recept med steg för steg-bilder som gör det lätt att lyckas!

Ingredienser

Scale
  • 2,5 dl avsvalnat, färdigbryggt espressokaffe
  • 2,5 dl Baileys (1,5 dl till kexdoppandet och 1 dl till mascarponesmeten

———-

  • 300 g savoiardikex (ca 1,5 pkt)
  • 2 ägg (2 gulor och 1 äggvita)
  • 1 dl socker
  • 2 pkt (á 250 g) mascarpone

———-

  • Ca 1 msk kakao till garnering

Instruktioner

Till kexen:

Brygg kaffet och låt det svalna. Blanda sedan 2,5 dl starkt kaffe med 1,5 dl Baileys i en skål. Doppa hälften av kexen i blandningen (doppa hela kexen), och lägg dem så att de täcker botten på en form.

Mascarponesmeten:

Separera äggen och behåll en äggvita. Vispa äggulorna pösiga med elvisp (så gott det går) ihop med sockret, tillsätt 1 dl Baileys och mascarponen och vispa ihop.

Vispa äggvitan för sig i en egen bunke och vänd ner den i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott eller träslev.

Bre hälften av mascarponekrämen över kexen.

Gör två lager:

Gör sedan ett andra lager genom att doppa resten av kexen, lägg dem överst och bre på det sista av mascarponekrämen.

Låt tiramisún stå till sig i kylen i minst 6 timmar eller över en natt. Precis före servering – fyll en tesil med kakaopulver och pudra ut över tiramisún.