Skriv ut

Tomat och vaniljmozzarella

tomat vanilj mozzarella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Tomat, mozzarella och vanilj smakar helt fantastiskt ihop! Servera som förrätt med surdegsbröd och färsk timjan.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i en stor skål. Ta på dig ett heltäckande förkläde och krama sedan ur vätskan ur tomathalvorna med händerna.

Häll tomatsaften i en kastrull och blanda i olivolja, balsamvinäger och honung.

Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och tillsätt i tomatblandningen. Låt koka upp, och ställ sedan åt sidan att svalna.

Finhacka schalottenlöken och lägg den åt sidan.

Skiva mozzarellan och lägg upp den fint på ett stort fat. Salta och peppra. Snåla inte med pepparn!

Blanda de urkramade tomaterna med den hackade schalottenlöken, och rör ner tomatsåsen. Salta och peppra igen.

Häll allting ovanpå mozzarellan, och garnera med färsk timjan. Servera med surdegsbröd eller baguette.