Skriv ut

Våfflor med citron och vallmofrön

Våfflor med citron och vallmofrön

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vårfräscha våfflor med en hint av citron som ger en extra frisk smak till våfflorna. Servera med klassiska tillbehör.

Ingredienser

Scale
  • 150 g smält smör
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)
  • 1 citron – rivet skal av hela citronen och 0,5 dl pressad saft

  • Grädde, sylt och frukt eller bär till servering

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan att svalna.

Vispa samman alla ingredienser i en stor bunke utom det smälta smöret, det ska i sist. Spara en liten skvätt smält smör i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov, själv brukar jag pensla mitt våffeljärn lite mellan våfflorna med en silikonpensel doppad i lite smält smör.

Sedan är det bara att grädda våfflor! Servera med vispad grädde, sylt och frukt.