Skriv ut

Valnötspasta

Valnötspasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gudomlig valnötspasta som blir klar på en kvart och görs på få ingredienser. Hälsokost för själen när den smakar som allra godast!

Ingredienser

Scale
  • Spaghetti för 4 portioner
  • 250 g valnötter
  • 125 g riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 tsk tryffelolja
  • Salt (snåla inte!)
  • Svartpeppar
  • ca 2 dl av pastavattnet

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och spara cirka 2 dl av pastavattnet innan du häller av pastan.

Gör under tiden valnötsröran: lägg valnötter i en mixer och mixa sönder dem. Tillsätt grovriven parmesan, pressad vitlöksklyfta och grädde, och mixa till en någorlunda slät röra. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Det går åt betydligt mer salt än man tror!

Blanda ihop pastan med valnötsröran i samma kastrull du kokade pastan i. För att få en krämig och fin konsistens, rör ner det sparade, varma pastavattnet lite i taget tills du är nöjd med konsistensen.