Skriv ut

Världens godaste chokladmousse

chokladmousse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,43 av 7 recensioner

Loading...

Förmodligen världens godaste chokladmousse, och en efterrätt som räcker till många och går att förbereda innan.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Vispa grädden för sig.

Vispa äggen med florsockret för sig, ganska länge, tills det blir ljust och fluffigt.

Smält chokladen över vattenbad, och häll ner den i äggsmeten under vispning.

Rör ner den vispade grädden, och smaksätt med rom. Kanske behövs det lite mindre rom, eller lite mer, häll i så mycket att man precis anar romsmaken.

Vispa lite till så att det blandar sig, och häll upp i portionsformar och låt stå kallt i minst 6 timmar. Absolut bäst blir det om det får stå i kylen över natten och serveras dagen efter. Garnera med bär, och gärna lite guldpulver. Mitt kommer från ICA.