Skriv ut

Varma mackor med äpple, prosciutto och cheddar

Varma mackor äpple

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Rejäla varma mackor som mättar med härligt höstliga smaker som äpple i kombination med prosciutto, cheddar, karamelliserad lök och salvia.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Riv osten, lägg åt sidan.

Hacka salvian och skär äpplet i tunna skivor.

Stek prosciuttoskivorna, lägg över på ett fat.

Skiva löken tunt och bryn den i smöret. När den mjuknat efter några minuter, tillsätt 0,5 dl av äppelmusten. När den kokat in tillsätter du ytterligare 0,5 dl. När vätskan försvunnit, lägg över löken på ett fat.

Montera mackorna genom att först lägga ett lager riven cheddarost på 4 brödskivor, sedan lök, därefter skinkan och äppelskivorna, sedan ytterligare ett lager cheddar. Lägg de resterande 4 brödskivorna som lock på varje macka och pressa med handen.

Stek mackorna några minuter på varje sida i olja eller smör. Lägg i några salviablad i slutet av stekningen, samt toppa de färdiga mackorna med färska salviablad.