Vegansk chokladmousse är en festlig vegansk dessert att servera efter middagen, och som passar för alla. Det översta lagret med cookieskräm är helgrymt!
Fluffig Oreokräm:
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Låt grädden få ett snabbt uppkok och häll den över chokladen. Låt det stå någon minut och rör sedan runt i skålen tills chokladen har smält. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt och låt smeten svalna, antingen i kylen eller i ett kallt vattenbad. Vispa den sedan ganska länge med elvisp tills du har fått upp en moussekonsistens. Fördela moussen i 4 portionsformar och ställ kallt medan du gör Oreokrämen.
Till den fluffiga Oreokrämen – krossa kakorna, gärna i en mixer. Vispa grädden fluffig med florsocker och vanilj. (Det tar längre tid än man tror.) Rör ner de krossade kakorna och skeda ut röran över chokladmoussen. Ställ in formarna i kylen i några timmar innan servering, allra helst över en natt för bäst konsistens och smak. Dekorera med bär och ätbara blommor precis före servering.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/vegansk-chokladmousse/