Skriv ut

Vegansk chokladmousse

vegansk chokladmousse

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 2 recensioner

Loading...

Vegansk chokladmousse är en festlig vegansk dessert att servera efter middagen, och som passar för alla. Låt den gärna stå i kylskåpet några timmar innan servering, alternativt över natten.

Scale

Ingredienser

Oreomousse:

Instruktioner

Hacka chokladen och lägg den i en skål. Låt grädden få ett snabbt uppkok och häll den över chokladen. Låt det stå någon minut, och rör sedan runt i skålen tills chokladen har smält. Rör ner kakao, florsocker, vaniljsocker och salt och låt smeten svalna, antingen i kylen eller i ett kallt vattenbad. Vispa den sedan till en fluffig mousse. Vispa ganska länge med elvisp tills du har fått upp en moussekonsistens. Fördela sedan moussen i 6 portionsformar.

Till moussen – krossa kakorna, gärna i en mixer. Vispa grädden fluffig med florsocker och vanilj. Rör ner de krossade kakorna, och skeda eller spritsa ut röran över chokladmoussen. Ställ in formarna i kylen i några timmar innan servering, allra helst över en natt för bäst konsistens och smak. Dekorera med bär och ätbara blommor precis före servering.