Skriv ut

Bönchili

Bönchili

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Snabblagat, gott och med bönor som gör chilin extra mättande. Servera gärna med surdegsbröd och lite färskriven halloumiost på toppen.

Ingredienser

Scale
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 pkt/burkar krossade tomater (totalt ca 1000 g)
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 rågad tsk kakao
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk liquid smoke water (kan uteslutas)
  • lite cayennepeppar/annan chilikrydda
  • salt
  • 1 pkt/burk kidneybönor, ca 380 g
  • 1 pkt/burk stora vita bönor, ca 380 g

ev. halloumi och surdegsbröd till garnering

Instruktioner

Hacka löken och pressa vitlöken, och fräs i en kastrull eller stekpanna med höga kanter.

Hacka paprikan och låt även den få fräsa med.

Häll i krossade tomater och alla kryddor, och låt koka ihop i ca 5 minuter. (Liquid smoke water finns i små glasflaskor och ger en god och rökig smak. Det tar dock lätt över, så ta bara en halv tesked.)

Spola av bönorna i sil eller durkslag, och häll i grytan. Låt bli varmt,ta sedan av värmen.

Servera gärna med surdegsbröd och färskriven halloumi