Mustig gryta där den smakrika svampen ersätter köttet. Servera med potatismos och ett gott rödvin en kulen höstkväll.
——–
Servera ihop med t ex potatismos, kokt potatis eller ris och sallad
Koka upp 5 dl vatten i en liten kastrull, dra från värmen och häll i den torkade Karljohansvampen. Låt svampen ligga däri i cirka 20 min. Ta sedan upp den, men spara blötläggningsvattnet.
Hacka löken, pressa vitlöken och skär morötterna och svampen i mindre bitar. Fräs i en stor kastrull i olja eller smör. Tillsätt Karljohansvampen när det andra har fräst en stund, dela den i mindre bitar om det behövs.
Häll ner svampbuljongen från blötläggingen, vin och en grönsaksbuljongtärning.
Tillsätt balsamvinäger, lagerblad, tomatpuré, timjan, soja, salt och peppar. Låt småkoka i cirka en timme.
Strax före servering – tillsätt cirka 2,5 msk mörk Maizenaredning i grytan. Vänta ett par minuter tills det tjocknat till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar.
Hitta det online: https://baraenkakatill.se/vegetarisk-bourguignon-med-svamp/