Skriv ut

Vegobiffar med zucchini och morot

Vegobiffar med zucchini och morot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Saftiga vegobiffar med zucchini, morot och halloumi som får extra smakskjuts av salladslök, vitlök och chili. Supergoda och går hem hos alla!

Ingredienser

Scale
  • 1 zucchini
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400500 g halloumiost
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl havregryn
  • 4 ägg
  • 3 msk Maizena majsstärkelse

Instruktioner

Riv en zucchini och lägg rivet i en sil så att vätskan kan rinna ur.

Riv en morot och lägg i en bunke. Riv halloumin och lägg i bunken, och pressa ner vitlöken.

Hacka chili och salladslök, och rör ner i bunken. Rör ner havregrynen.

Blanda samman äggen och maizenan i en skål för sig, och rör sedan ner blandningen i bunken med grönsakerna.

Pressa ur vätskan ur zucchinin som väntat i silen, och rör ner den i bunken.

Blanda ihop smeten med händerna, och forma biffar som du först kramar ur vätskan ur, och sedan lägger direkt i stekpannan. Stek gyllene på båda sidor, vänd försiktigt.