Skriv ut

Vinterns Röda

Vinterns-Röda-drink

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

Vinterns både vackraste och godaste drink med granatäpple, hallon och vanilj. Går bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer!

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Koka gärna lite mer än du behöver så har du till fler drinkar framöver, sockerlag står sig bra i kylen ett par veckor. Koka minst 1 dl socker med 1 dl vatten, så har du gott och väl till 4 drinkar plus garneringen av alla glasen med frostad sockerkant. Låt svalna.

Till den frostade glaskanten: Häll upp ca 0,5 dl sockerlag på ett litet fat och 0,5 dl socker på ett annat litet fat. Vänd glaset upp och ner och doppa kanten först i sockerlagen och sedan i sockret. Antingen kan man ha en tjock kant med mycket socker, eller en smal och tunn med mindre socker, det är helt valfritt.

Dela granatäpplet i 4 klyftor och lägg dem i en bunke med vatten, och ta ut kärnorna medan klyftorna är vattentäckta, på så sätt minskar du risken att fläcka ner dig. Lägg kärnorna och hallonen i en drinkshaker, slå över vaniljvodka och avsvalnad sockerlag och muddla. Tillsätt äppelmust och skaka, och sila upp i garnerade glas.

Den här drinken mår bara bra av att stå till sig, så har du gott om tid och vill förbereda innan kan du låta allting vara kvar i drinkshakern, ställa in den i kylen eller utomhus om det är kallt och sila upp den i glas det sista du gör. Även de garnerade glasen kan förberedas. Själva brukar vi garnera dem, ställa in dem i vitrinskåpet igen så att inga barn ska välta dem, och sedan plocka ut dem när drinken serveras.