Skriv ut

Vinterns Röda

Vinterns röda drink

Vinterns både vackraste och godaste drink med granatäpple, hallon och vanilj. Går bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Perfekt nyårsdrink!

Ingredienser

Scale
  • 0,5 dl sockerlag + 0,5 dl extra till den frostade kanten
  • 0,5 dl strösocker till den frostade kanten
  • 1 dl frysta hallon
  • 1 dl granatäpplekärnor (finns i frysdisken)
  • 1 dl vaniljvodka
  • 1,25 dl äppelmust

Instruktioner

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Koka gärna lite mer än du behöver så har du till fler drinkar framöver, sockerlag står sig bra i kylen ett par veckor. Koka minst 1 dl socker med 1 dl vatten, så har du gott och väl till 4 drinkar plus garneringen av alla glasen med frostad sockerkant. Låt svalna.

Till den frostade glaskanten: Häll upp ca 0,5 dl sockerlag på ett litet fat och 0,5 dl socker på ett annat litet fat. Vänd glaset upp och ner och doppa kanten först i sockerlagen och sedan i sockret. Antingen kan man ha en tjock kant med mycket socker, eller en smal och tunn med mindre socker, det är helt valfritt.

Lägg granatäpplekärnorna och hallonen i en drinkshaker, slå över vaniljvodka och avsvalnad sockerlag och muddla. Tillsätt äppelmust och skaka, och sila upp i garnerade glas.

Den här drinken mår bara bra av att stå till sig, så har du gott om tid och vill förbereda innan kan du låta allting vara kvar i drinkshakern, ställa in den i kylen eller utomhus om det är kallt och sila upp den i glas det sista du gör.