Drinkar Nyår

Vinterns Röda drink

Vinterns röda drink

Letar du efter recept på nyårsdrink?

Vinterns röda drink är serverad, och den smakar fantastiskt! Med en frostad kant av socker och ljuvliga smaker av hallon, vanilj och granatäpple. Vi är helt sålda på den här drinken och har serverat den som välkomstdrink vid alla julhelgens och nyårshelgens middagar. Som nyårsdrink är den helt perfekt! Festlig, vacker och supergod, och går att förbereda helt och hållet i förväg! Glasen kan frostas i förväg, och drinken kan vänta i shakern i kylen. För att inte glasen ska vara i vägen brukar vi ställa in dem igen i vitrinskåpet på hushållspapper efter att vi frostat dem, så är det ingen risk att någon viftar omkull dem heller i alla middagsförberedelser om de står framme.

Så här års är det många mataffärer som har billiga erbjudanden på granatäpple. I ärlighetens namn är det dock ingen skillnad på varken smak eller färg om man använder färskt granatäpple eller frysta grantäppelkärnor från ett paket. Jag har provat både och, och det är ju helt klart otroligt mycket smidigare att använda frysta, färdigurplockade kärnor. Så nu när det finns i frysdisken att köpa kör jag alltid på det.

Skriv ut

Vinterns Röda

Vinterns både vackraste och godaste drink med granatäpple, hallon och vanilj. Går bra att förbereda i god tid innan gästerna kommer. Perfekt nyårsdrink!

 • Författare: Helena
 • Total tid: 10 min
 • Antal portioner: 2 1x

Ingredienser

Scale
 • 0,5 dl sockerlag + 0,5 dl extra till den frostade kanten
 • 0,5 dl strösocker till den frostade kanten
 • 1 dl frysta hallon
 • 1 dl granatäpplekärnor (finns i frysdisken)
 • 1 dl vaniljvodka
 • 1,25 dl äppelmust

Instruktioner

Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag. Koka gärna lite mer än du behöver så har du till fler drinkar framöver, sockerlag står sig bra i kylen ett par veckor. Koka minst 1 dl socker med 1 dl vatten, så har du gott och väl till 4 drinkar plus garneringen av alla glasen med frostad sockerkant. Låt svalna.

Till den frostade glaskanten: Häll upp ca 0,5 dl sockerlag på ett litet fat och 0,5 dl socker på ett annat litet fat. Vänd glaset upp och ner och doppa kanten först i sockerlagen och sedan i sockret. Antingen kan man ha en tjock kant med mycket socker, eller en smal och tunn med mindre socker, det är helt valfritt.

Lägg granatäpplekärnorna och hallonen i en drinkshaker, slå över vaniljvodka och avsvalnad sockerlag och muddla. Tillsätt äppelmust och skaka, och sila upp i garnerade glas.

Den här drinken mår bara bra av att stå till sig, så har du gott om tid och vill förbereda innan kan du låta allting vara kvar i drinkshakern, ställa in den i kylen eller utomhus om det är kallt och sila upp den i glas det sista du gör. 

En GT är också festligt! Testa gärna denna GT med hallon och kanel!

28 december, 2021

6 kommentarer

 1. Hej Vendela! Alltså den där omräknarfunktionen funkar inte alltid optimalt… Det är 0,75 dl vaniljvodka till två drinkar, inte 0,75 dl i varje drink.

  1. Det har varierat genom åren, men många gånger har jag rört ihop lite philadelphiaost med strimlade, soltorkade tomater och hackad basilika som jag sedan brett på skivor av parmaskinka, rullat ihop som en rulltårta och skurit små bitar, och sedan lagt bitarna på crostini.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration