Skriv ut

Violpannacotta

Violpannacotta

Violpannacotta med vit choklad är den ultimata vår och sommardesserten till alla som älskar violgodis! Enkel att göra och förbereda. Garnera med blommor och turkisk peppar.

Ingredienser

Scale
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 0,75 tsk violessens

Till garnering: 

  • 4 st karameller Turkisk peppar
  • Ätbara, obesprutade blommor (t ex violer, penséer, syrener, rosor, lavendel, fläder)

Instruktioner

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga där medan du förbereder grädden.

Mät upp grädde och socker i en liten kastrull. Halvera vaniljstången, snitta upp den och skrapa ur fröna. Tillsätt både frön och stång i kastrullen, och värm tills första kokbubblan kommer. Dra då kastrullen från värmen.

Fiska upp och släng vaniljstången, och rör ner gelatinbladen.

Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke, gärna en med hällpip. Häll över den varma grädden och rör tills du har en jämn och slät pannacottasmet. Rör ner violessensen. Häll upp i portionsformar och ställt i kylen till servering, minst 4 timmar och gärna över en natt.

Vid servering, mortla några karameller Turkisk peppar och strössla över pannacottorna. Garnera med blommor.