Skriv ut

Vitt bröd som limpa

Klassiskt vitt bröd som limpa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,40 av 5 recensioner

Loading...

Klassiskt vitt matbröd som utgår från mormors recept och som blir två ljuvligt goda limpor som älskas av både barn och vuxna.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.

Tillsätt salt, rapsolja och honung, och sedan mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, antingen för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin om du har en sådan.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

Baka ut degen på mjölat bakbord till två limpor som du lägger bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min.

Grädde limporna i mitten av ugnen på 225C i ca 25 min, tills de har fått fin färg.