Skriv ut

Zucchinipasta

Zucchinipasta

Zucchinipasta med rostade pinjenötter, riven parmesan och vitlök är sensommarens enklaste och godaste pastarätt. Att något så enkelt kan smaka så gott!

Ingredienser

Scale
  • 1 näve pinjenötter (ju mer desto godare)
  • riven parmesanost, ca 2 dl
  • 1 zucchini
  • spaghetti för två
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja

Instruktioner

Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna. Häll över på ett fat och ställ åt sidan.

Riv parmesanosten, lägg åt sidan.

Under tiden – sätt igång ett pastakok. Tvätta zucchinin och hyvla tunna, långa remsor av den på längden med en potatisskalare. Undvik den vattniga delen i mitten.

Pressa vitlöksklyftan och fräs den lätt i olja i en stekpanna. Stäng sedan av värmen och vänd ner zucchiniremsorna i stekpannan. Ofta räcker det med eftervärmen för zucchinin att bli mjuk. Vill man kan man fräsa på den lite, men passa så den inte blir för sladdrig.

Varva nykokt, avrunnen pasta med zucchiniremsor. Antingen på ett stort serveringsfat eller direkt på tallrikar. Toppa varje portion med rikliga mängder riven parmesan, rostade pinjenötter, flingsalt (den här rätten tål rätt mycket salt) och nymald svartpeppar, och avsluta med att ringla över lite olivolja.